Yleisimmät sudenkuopat dieetillä

Yleisimmät sudenkuopat dieetillä

Kesä on ovella ja yhä useampaa meistä rupeaa taas kiinnostamaan terveellinen elämäntapa ja talvikilojen pudottaminen rantavartaloa varten. Moni meistä aloittaakin nopean dieetin juuri ennen kesän alkamista, jolla yritetään pelastaa talven aikana unohtunut vartalo takaisin kesäkuntoon.

Yksi naisten ja miesten suurin huolenaihe itsessään on vartalo, jonka kanssa joutuu elämään. Yhä useampi tuntee epävarmuutta omaa vartaloaan kohtaan, jolloin siitä yritetään tehdä parempi millä tahansa keinolla, jopa netistä löytyvillä ihmedieeteillä. Tämä kuitenkin saattaa olla hyvinkin petollista ja jossakin tapauksissa aiheuttaa jopa enemmän tuhoa, kuin hyvää oloa ja parempaa kehoa.Jokaisessa dieetissä pitää kuitenkin muistaa ensimmäisensä, että avain hyvään oloon ja itsevarmuuteen löytyy sisältä, eikä ulkoisesta olemuksesta. Jos itseensä ei pysty olemaan tyytyväinen, tulee siitä jatkuva kierre, jolloin ei loppujen lopuksi olla tyytyväisiä mihinkään tulokseen. Tällainen elämäntapa onkin erittäin vahingollista omalle mielelle ja loppujen lopuksi myös keholle. Keho reagoi mieleen, joten mitä terveempi mieli, sitä terveempi ja paremman näköinen vartalo on.Tästä tullaan siihen pääasiaan, että jokaisen kesäkunnon takana on terve mieli ja hyvä itsetunto. Vaikka oma keho ei olisikaan Instagramista tutun fitnessmallin veroinen, voi se silti olla juuri itselleen se täydellinen kesävartalo. Jokainen keho on myös ainutlaatuinen ja kehon ulkonäkö riippuu myös omasta fysiikasta, jolloin on täysin mahdotonta saavuttaa täysin samanlainen keho kuin toisella. Dieetti onkin kaikkein paras aloittaa sisältä ja oman kehon hyväksymisellä. Kun oma keho on hyväksytty juuri sellaisena, kuin se sillä hetkellä on, on paljon helpompi löytää terveitä asioita, joita haluaa parantaa kehossansa. Silloin mielessä pysyy myös kehon hyvät puolet, joista pystyi olemaan tyytyväinen jo ilman dieettiä ja dieetti tehdään oman hyvinvointinsa vuoksi, eikä ulkoisten paineiden takia.

Mitkä sitten ovat diettaamisen pahimmat sudenkuopat?

Niin kuin aiemmassa tekstissä kävikin ilmi, niin huono itsetunto on kaikkein suurimpia vaaroja dieetin aikana. Tällöin tekee helposti huonoja päätöksiä, joilla yritetään saada tuloksia nopeammin kuin mahdollista. Toinen on myös riippuvuus. Tällöin dieettiä ei osata enää lopettaa ja diettaamiseen jää riippuvaiseksi. On olemassa sairaus, jota kutsutaan ortoreksiaksi. Tämä sairaus tarkoittaa käytännössä sitä, että henkilö on riippuvainen terveellisistä elämäntavoista ja tätä kautta terveelliseen ruokaan on syntynyt syömishäiriö. Tällöin henkilö syö yliterveellisesti, niin että siitä on tullut pakkomielle. Tämä saattaa olla jopa vaarallista, nimittäin silloin henkilö jättää ruokavaliostaan kokonaan tiettyjä ainesosia pois, jotka luetaan niin sanotusti epäterveelliseksi. Tämä on kuitenkin pitkällä aikavälillä jopa vaarallista, nimittäin kehomme tarvitsee tietyssä määrin jokaista ainesosaa. Yleisimmät poisjätetyt ainesosat ovat suola, sokeri, maitotuotteet, soija, kofeiini ja gluteeni. Tämä on usein myös hyvin petollinen sairaus, nimittäin suurin osa sairastaa syömishäiriötä tietämättään. Tällöin henkilö ajattelee pelkästään elävänsä terveellistä elämää, ilman että osaa kyseenalaistaa asiaa. Tällä hetkellä on trendikästä syödä erittäin terveellisesti, joten on erittäin tärkeää pitää oma harkintakyky mukana jokaisessa dieetissä.

Mitkä sitten ovat diettaamisen pahimmat sudenkuopat?

Netti ja kaikki mediakanavamme ovat myöskin täynnä kaikenmaailman mainoksia ihmedieeteistä ja juomista, joilla pystyy korvaamaan jopa kokonaisen aterian. Näissä, kuten kaikissa muissakin dieettituotteissa, on oltava aina hieman epäuskoinen, nimittäin yksi jauhepurkki ei kuitenkaan koskaan voi korvata monipuolista ja säännöllistä ruokailua, jota keho tarvitsee toimiakseen oikealla tavalla. Totta tietenkin on, että ne ovat usein terveellisempiä välipaloja suklaapatukan sijaan. Tällöin ne pääsevät omaan hyötyynsä. Kokonaista illallista ei kuitenkaan mehuilla voi korvata. Tällöin keho joutuu aliravitsemustilaan, jolloin paino kyllä tippuu, mutta tulee yhtä nopeasti takaisin.